Як прыгатаваць блінцы? Шукаю добрыя рэцэпты, таму што сёння прыедуць госці, іх трэба будзе пачаставаць.

1 год назад от Надежда Котельникова

4 Ответы

0 голосов
Я пользуюсь таким простым рецептом (автор — известный повар Василий Емельяненко) бездрожжевых блинов:
125 г муки
200 мл воды
200 мл молока
30 г сахара (я бы взял в 2 раза меньше, или даже ещё меньше, ибо иначе блины получатся прям сладкие, несладкую начинку в них не завернёшь)
4 г соли
2 куриных яйца.
Тесто получается жидкое, это нормально. Сами блины — тонкие, их обязательно нужно смазывать сливочным маслом. Из указанного кол-ва ингредиентов получится примерно 10-12 блинов.
1 год назад от Владимир Калишин
0 голосов
КалI я вам адкажу на рускай мове, не пакрыўдзіцеся

Для теста: 300г пшеничной муки, 500 мл молока, 25г свежих дрожжей, 4 яйца, сахар 40г , 100г сливочного масла, соль
Дрожжи развести в 200мл теплого молока, всыпать постепенно 150г муки, размешать и поставить в теплое место на 30-40мин. Затем ввести растертые с сахаром 4 яичных желтка, растопленное сливочное масло, соль и перемешать. Добавить оставшуюся муку, влить теплое молоко (300мл) , вымесить и оставить на 30 мин.
 
Яичные белки взбить в крепкую пену, ввести их в подошедше тесто, хорошо перемешать и оставить на 20 мин.
 
Когда тесто поднимется, испечь блинчики.
 
Их толщина будет зависеть от того, сколько теста вы нальете и как сможете его распределить по сковороде.
1 год назад от Гриша & Рита Моломан
0 голосов
Існує помилкова думка, що вік облагороджує смак тільки коньяку і віскі. А ось ми на тому тижні знайшли у бабусі в льоху ящик горілки сорокарічної витримки. Так ось що я вам скажу, горілка свіжого розливу, навіть преміального класу, їй в підметки не годиться…
1 год назад от Вероника Ларшина
0 голосов
Кефір пакаёвай тэмпературы-500 мл;
 
мука-500 мл;
 
мука-300 г;
 
яйкі курыныя - 2 шт. ;
 
цукар - 2 ст. л. ;
 
соль - 0, 5 ч. л . ;
 
сода харчовая - 1 ч. л. ;
 
раслінны алей - 1 ст. л. ка - 300 г;
 
яйкі курыныя - 2 шт. ;
 
цукар - 2 ст. л. ;
 
соль - 0, 5 ч. л . ;
 
сода харчовая - 1 ч. л. ;
 
раслінны алей - 1 ст. л.
 
 
Пераварочваць калі зявяцца бурбалкі, выпякаць без вечка.


Перад падрыхтоўкай яйкі і кефір (сыраватку) варта выняць з халадзільніка і даць ім нагрэцца да пакаёвай тэмпературы. Калі няма на гэта часу, то кефір можна трохі падцяпліць ў мікрахвалеўцы.
 
тоўстыя блінцы на кефіры пакрокава з фота
Інгрэдыент:
 
кефір-500 мл;
мука-300 г;
яйкі курыныя - 2 шт. ;
цукар - 2 ст. л. ;
соль - 0, 5 ч. л . ;
сода харчовая - 1 ч. л. ;
раслінны алей - 1 ст. л.
Працэс падрыхтоўкі:
Для прыгатавання бліноў тэсту на кефіры варта падрыхтаваць досыць глыбокую емістасць. У яе разбіць курыныя яйкі, дадаць да іх трохі солі і цукровага пяску.
 
 
Злёгку ўзбіць інгрэдыенты да аднастайнага стану.
Усыпаць харчовую соду.
 Адразу ж дадаць цеплы кефір. Для таго каб цеста атрымалася без праблем, кісла-малочны прадукт можна злёгку падцяпліць.
 
 Дадаць муку ў емістасць. Рабіць гэта варта парцыённа, кожны раз добра змешваючы масу.
 
 Калі ўсе адмераныя колькасць мукі апынецца ў ёмістасці, масу варта так змяшаць, каб у ёй не было камячкоў.
Уліць сталовую лыжкурастительного алею і зноў размяшаць. Цяпер абавязкова трэба даць тэсту пастаяць каля 20 хвілін. Харчовая сода ўступіць у рэакцыю з кефірам, што ў далейшым дапаможа выпякчы пышныя бліны. Патэльню тонка вышмараваць раслінным алем, прагрэць на сярэднім агні. Выліць на распаленую паверхню апалонікам цеста.
 Калі паверхня пакрыецца мноствам паветраных бурбалак, блін неабходна перавярнуць. Выпякаць без вечка.
1 год назад от Anyutka

Связанные вопросы

6 ответов
1 ответ
1 год назад от Анастасия